Ποιες Υπηρεσίες Προσφέρουμε στο Παιδιατρείο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

 

Τροποποίηση στη λειτουργία του Ιατρείου λόγω της νέας επιδημίας.

 

Δείτε τί ισχύει ΠΡΙΝ προσέλθετε, ΕΔΩ

 

Οδηγίες της Παιδιάτρου προς τους γονείς για την επιδημία του κορωνοϊού. Δείτε τι σας συμβουλεύει, ΕΔΩ

Ο σχεδιασμός ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας

 

Το Ιατρείο της  και ειδικά ο χώρος αναμονής είναι έτσι  σχεδιασμένος ώστε η επίσκεψη στο γιατρό να είναι ευχάριστη και να μη δημιουργεί αίσθημα φόβου. Ο χώρος είναι λειτουργικός: το παιδί  ενθαρρύνεται να παίξει, να ζωγραφίσει , ενώ παράλληλα υπάρχει δυνατότητα απομόνωσης των εμπύρετων παιδιών ή των βρεφών από τα μεγαλύτερα παιδιά. Τα παιχνίδια καθαρίζονται εύκολα για τον έλεγχο των λοιμώξεων. Φυσικά προβλέφθηκε και  Γωνιά Θηλασμού για τις θηλάζουσες που προτιμούν  ησυχία και διακριτικότητα.  Ο χώρος επίσης  προσφέρεται και  για ομαδικά μαθήματα συμβουλευτικής.

Το Παιδιατρείο της Δρ. Μαρίας Κατσάρα, προσφέρει πλήρεις παιδιατρικές υπηρεσίες, για όλα τα θέματα υγείας και ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού, από τη νεογνική ηλικία έως την εφηβική των 16-18 χρόνων.

 

Λόγω της εξειδίκευσης της παιδιάτρου στις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, παρακολουθούνται  παιδιά με υποτροπιάζοντα επεισόδια βρογχόσπασμου, θορυβώδους αναπνοής, χρόνιου βήχα, με βρογχικό άσθμα, βρογχίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, λαρυγγίτιδα, αλλεργικές παθήσεις, ατοπική δερματίτιδα. Διενεργείται έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας και δοκιμασίες πρόκλησης όταν χρειάζεται. Η Παιδίατρος, με μεγάλη κλινική εμπειρία μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο τα συνήθη προβλήματα (ιώσεις,  εμπύρετα, πόνοι, δυσκοιλιότητα, εξανθήματα κ.α), αλλά και να προσφέρει υπηρεσίες σε θέματα ενημέρωσης γονέων, πρόληψης, διατροφής,  ανάπτυξης, εμβολιασμών,  ψυχοκινητικής υγείας, οξέων και χρόνιων παθήσεων. Το κυριότερο όμως είναι η έγκαιρη διάγνωση σπανιότερων ή ασυνήθιστων προβλημάτων υγείας που χρήζουν ειδικής ή άμεσης αντιμετώπισης. Συνεργάζεται με τους γονείς ως σύμβουλος, ακόμη και εάν το παιδί τους παραπεμφθεί σε νοσοκομείο/ κλινική ή σε άλλο ειδικό ιατρό, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα το πλήρες ιστορικό του παιδιού αλλά και το οικογενειακό ιστορικό του.

Αναλαμβάνει με εμπειρία τη μετεγχειρητική παρακολούθηση παιδιών.

 

Ιστορικό-Κλινική εξέταση

 

Κατά την Παιδίατρο Δρ. Μ. Κατσάρα, πρωταρχική σημασία για τη διάγνωση έχει η εκμαίευση του ιστορικού του παιδιού και μετά η λεπτομερής κλινική εξέταση. Θεωρεί ότι η μητέρα έχει δίκιο στις ανησυχίες της μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου! Η Παιδίατρος  λαμβάνει υπόψη τη μητρική διαίσθηση αλλά και την εξαιρετική παρατηρητικότητα που έχει η μητέρα  για το παιδί της.

Στο Παιδιατρείο διενεργούνται:

Επισκέψεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε μέλλοντες γονείς και ενημέρωσης σε θέματα θηλασμού.

Επισκέψεις κατ΄ οίκον σε νεογέννητα κατά τις τρεις πρώτες επισκέψεις ( 1η εβδομάδα, 14 ημερών, 30-40 ημερών) και βοήθεια υποστήριξης του μητρικού θηλασμού.

Επισκέψεις στο Ιατρείο για θέματα πρόληψης και ασθενειών παιδιών κάθε ηλικίας.

Επίσης στο Παιδιατρείο διατίθεται:

Stick ούρων για έλεγχο και αποκλεισμό των ουρολοιμώξεων, και σακχάρου στα ούρα

Το τεστ Strep A για γρήγορη διάγνωση της αμυγδαλίτιδας από στρεπτόκοκκο

Το dextro-stick για γρήγορη ανίχνευση της τιμής του σακχάρου στο αίμα

Παιδίατρος Κατσάρα